top of page

Workshop/Training

Alle workshops zijn gecanceld vanwege de corona maatregelen. Nieuwe data volgen na de zomer.  Hou onze website in de gaten!

Hechting/Ouderschap/Juiste relaties/Separatie-Complex/Oriëntatie op Leeftijdgenoten/Vlucht van Kwetsbaarheid/Emergentie/Adaptatie/Integratie/Inzicht/Inside-out

 

Deze workshop reeks gaat over hechting, opvoeding en ouderschap.  We richten ons hiermee tot  ouders, leerkrachten, opvoeders, en iedereen die op de één of andere manier bezig is met kinderen en opvoeding.  De workshops kunnen gevolgd worden als reeks, of apart.

Praktisch:

  • We organiseren 2 reeksen: in april en in juni

  • Alle workshops vinden plaats van 10u-16u

  • Adres: Halvijvers 22, 3550 Heusden-Zolder

  • Water, koffie en thee inbegrepen, lunch zelf te voorzien

  • Prijs:

    • € 150 per workshop

    • € 500 voor de hele reeks

  • Aanmelden via mail: info@samyama.be

07/04/2020 en 04/06/2020

Hechting 

Hechting is de warme, veilige relatie van een kind met een volwassene.  Het is de basis voor een gezonde ontwikkeling van lichaam en geest.  Veel van de problemen die we vandaag tegenkomen bij kinderen zijn terug te brengen tot de relatie die ze hebben met de  volwassenen in hun omgeving. In deze workshop krijg je handvaten aangereikt om een goede hechting op te bouwen, leer je hoe je een (minder) goede hechting kan herkennen, en ontdek je hoe je een beschadigde hechting kan herstellen. 

14/04/2020 en 11/06/2020

De alpha rol 

Het is belangrijk dat kinderen zich kunnen richten op de volwassenen die hen opvoeden.   De volwassene als alpha is het oriëntatiepunt voor het kind, om zich veilig te kunnen bewegen en ontwikkelen.   Wanneer de volwassene zijn alpha rol niet (voldoende) inneemt, verliest het kind zijn oriëntatie en gaat het zelf de alpha rol opnemen, wat kan leiden tot allerlei emotionele en gedragsproblemen.  In deze workshop ontdek je de alpha in jezelf, leer je je rol volwaardig opnemen.  Je leert ook herkennen wanneer een kind de alpha rol dreigt over te nemen, en hoe je dan kan bijsturen naar een 'juiste' ouder-kind verhouding. 

21/04/2020 en 18/06/2020

Oriëntatie op leeftijdgenoten 

Wanneer kinderen onvoldoende gehecht zijn, en er geen sterke alpha figuren zijn waarop ze zich kunnen richten, brengt hun hechtingsinstinct hen bij hun leeftijdsgenoten.   In plaats van zich te richten op volwassenen, richten ze zich op elkaar.   Een onvolwassene kan een andere onvolwassene niet tot volwassenheid brengen.   In deze workshop leer je oriëntatie op leeftijdsgenoten herkennen, en krijg je handvaten om je kind weer terug naar je toe te halen, zodat jij opnieuw het ijkpunt wordt. 

28/04/2020 en 25/06/2020

Emergentie/Adaptatie/Integratie

Er zijn drie manieren waarop een mens zich ontwikkelt.   Emergentie is de innerlijke drijfveer naar zelfexpressie.  Het is de basis voor ware creativiteit die leidt tot het worden van een eigen persoon.   Adaptatie heeft te maken met het ontwikkelen van veerkracht.  Integratie is het in staat zijn tot het bij elkaar brengen van tegenstellingen in zichzelf.   In deze workshop leer je hoe je als volwassene deze processen kan ondersteunen, zodat een kind zijn ware potentieel kan ontwikkelen. 

"In de omgang met de onvolwassene, is het zaak hun hart voor ons te winnen om zo hun hoofd te openen voor onze invloed."

Gordon Neufeld

bottom of page